Arsenik og gamle kniplinger

Kære publikum
Joseph Kesselring udgav ‘Arsenik og gamle kniplinger’ i 1939, og siden den gang har forestillingen gået sejrsgang over hele verden – ikke mindst da den blev filmatiseret i 1944 med Cary Grant i en af hovedrollerne.

Forestillingen foregår i et agtværdigt hjem i Brooklyn, New York i 1940’erne – beboet af to nydelige, ældre søstre. De har overtaget huset efter deres bedstefar, som havde ry for at være lidt en kvaksalver.

Men der er nu grund til at være på vagt, når de to, venlige og rare søstre byder på hyldebærvin. For damernes nevø, Mortimer, opdager til sin skræk, hvad det er for en forret­ning, hans tilsyneladende uskyldige tanter har gang i. De invite­rer en­somme herrer på besøg og forgiver dem med arsenik, som de blander i hyldebærvinen. Fra deres side er der tale om en oprig­tig barmhjertighedsgerning, da de kun afliver ensomme, ulykkelige, ældre mænd.

Den anden af deres nevøer, den lidt småtossede Teddy, lever lykkeligt i den tro, at han er præsi­dent Roosevelt, der er ved at grave Panamakanalen i husets kælder. En tredje nevø, Jonathan, der er en gennemført skrupelløs morder, dukker op i huset sammen med sin for­drukne kumpan, den forhenværende plastikkirurg Dr. Einstein. De medbringer et lig, der skal skaffes af vejen. Og så begynder en forrygende gemmeleg: Hvis lig er hvor? Hvor mange lig er der egent­lig? Hvem har myrdet hvem? Og hvem har myrdet flest?

Det er en stor gave at få lov til at lave denne forestilling, og vi glæder os meget til at vise denne morsomme og til tider absurde komedie for jer.

Instruktør Jan M. Jensen

Arsenik kun titel

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.