Musefælden

I London er der begået et mord. Flere kilometer væk dukker politiet op hos et ungt, nystartet hotelværtspar og deres gæster. Netop som politiet fortæller, at der er en morder iblandt dem, sner de for alvor inde – uden mulighed for at flygte. 

Og som sædvanlig hos Agatha Christie er alle gæster tjekket ind på hotellet med deres egne hemmeligheder i bagagen.  

TAS’ børn- og ungegruppe, Mega-gruppen, er klar til at fremføre det klassiske Agathe Christie katten-efter-musen-mysterie med dyb alvor og forløsende komiske indslag. 

På trods af at skuespillerne er mellem 12 og 21 år, er deres indlevelse og engagement helt i Agatha Christies ånd, og vi glæder os til at løse mordmysteriet sammen med jer.  

Vi har arbejdet i to skuespillerhold, så det bliver svært at vælge, hvilken forestilling man skal se – vi vil anbefale, at man ser en forestilling i begge weekender.  

Spilledatoer: 22., 23., 29. og 30. april 2023 kl. 15.00.

Billetpris: 50 kr.

Køb din billet her.

Repremiere: Så længe mit hjerte slår – En nat med John Mogensen

Glæd dig til september 2023, hvor vi igen slår scenedørene op til den vittige, rørende og musikalske forestilling om John Mogensen.

Vi kender ham nok alle sammen, men mest kender vi hans sange. ‘Så længe mit hjerte slår’ fortæller i teater og sang om John Mogensens liv. Den foregår et døgn på et værtshus i det indre København. Dér hvor han levede en stor del af sit liv. Gennem anekdoter, mindre optrin, sang og musik stifter vi bekendtskab med flere af de personer, som inspirerede John Mogensen til mange af de hits, vi har hørt i radioen siden 70´erne.

Spilledatoer:

Fredag 22.9 kl. 19.30: premiere

Lørdag 23.9 kl. 15.00

Søndag 24.9 kl. 15.00

Mandag 25.9 kl. 19.30

Onsdag 27.9 kl. 19.30

Fredag 29.9 kl. 19.30

Lørdag 30.9 kl. 15.00

Søndag 1.10 kl. 15.00

En ny sæson på TAS starter snart

Velkommen til en ny teatersæson på Taastrup Amatør Scene!

Vi glæder os til et år, hvor vi er tilbage i fulde omdrejninger og igen kan slå scenedørene op til en af de helt store familieforestillinger, når vi til oktober har premiere på Pippi.

I den nye sæson har vi besluttet at gennemføre en række ændringer på teateret. Først og fremmest opretter vi en ny gruppe for de 10-18+ årige. Dermed slår vi Børnegruppen og Ungdomsgruppen sammen til én, Ungdomsgruppen. Det gør vi bl.a. for at få en stor nok gruppe til at kunne gennemføre de lidt større forestillinger. Lederne af den nye gruppe er Sebastian, Alberte, Nanna og Elizabeth.

Den nye gruppe starter op torsdag d. 1. september og øver herfra hver torsdag fra kl. 18.30-20.30.

Husk altid at medbringe indesko og hårelastikker til teater samt snacks og væske til pausen.

Dernæst indfører vi et par nye regler for at gøre det at gå til teater til en god oplevelse for alle.

Afbud:

  • Hvis man er forhindret i at komme til teater, skal man ALTID melde afbud.
  • Afbud samme dag inden kl. 12. skal ske via SMS til 52883026
  • Afbud samme dag efter kl. 12 skal ske telefonisk til Alberte på tlf. 52883026
  • Ved forsinkelse gives kage næste gang.

Gentaget fravær uden afbud:

  • Ved fravær mere end 3 gange uden afbud betragtes man som udmeldt af teateret.
  • Medlemskab bliver desuden annulleret, hvis det konstateres, at der skyldes mere end 3 kvartalers kontingent.

Kommende forestillinger:

Vi planlægger at sætte en forestilling op i Ungdomsgruppen til april 2023. Nærmere præcist den 22., 23., 29., og 30. april 2023.

Når man siger ja til at medvirke i en forestilling, er det også vigtigt, at man møder op på de pågældende prøvedage. Derfor vil vi også sørge for, at I hurtigst muligt efter opstart på teateret modtager en prøveplan, så I kan reservere dagene for prøver, gennemspilninger, prøveweekender mv.

Vi glæder os til en ny sæson og en ny Ungdomsgruppe på teateret!

De bedste hilsner

Bestyrelsen på TAS

Se billederne fra den store familieforestilling – PIPPI

PREMIERE OKTOBER 2022

Nu kommer snart den gammelkendte historie om Pippilotte Viktualie Rullegardina Krusemynte Sørøverdatter Pip I Låget Langstrømpe – men tag det roligt, I kan bare kalde hende for Pippi. Det er musicaludgaven med Sebastians fantastiske musik, vi har kastet os over. Så der er garanti for en familieforestilling med fuld gang i den.

Det er den kendte historie, men vi har valgt at give den et twist på flere planer. Scenografien er ikke en klassisk Pippi-scenografi, og vi har indlagt en masse “væsener” i historien. Hvad det gør for forestillingen, må I købe billetter for at opdage. Ellers er det en klassisk Pippi-forestilling med masser af sjov, ballade og skøre indfald. Vi lover et hold af medvirkende, der vil give den fuld gas for, at I kan få en fantastisk tur i teateret.

I vil opleve den underskønne Carmencita lave akrobatiske numre på hesten Pajazzo. I vil opleve den fantastiske Stærke Adolf samt en formidabel sørøverdans. Vi prøver at holde styr på Hr. Nilsson, og Kling og Klang vil have helt styr på lov og orden i den lille by. Midt i det hele står Pippi med alle sine skøre påfund sammen med vennerne Tommy og Annika.

Som bonus vil der være gode råd om børneopdragelse og eksempler på MEGET artige børn. I kan roligt glæde jer til dette brag af en forestilling.

Forestillingen spiller i oktober og november 2022 samt januar 2023.

Billetpris: 95 kr.

Køb din billet her:

Så længe mit hjerte slår: En nat med John Mogensen

“Efter 7 magre år kommer der 7 fede. Og efter 7 fede år kommer der igen 7 magre år.”

Citatet stammer fra John Mogensen og er et godt billede på et liv fyldt med opture og nedture – og rigtig mange drukture. Vi kender ham nok alle sammen, men mest kender vi hans sange. Hvem er det egentlig, han synger om? Hvor har han fået sin inspiration fra, og hvad er det for et liv, han har levet?

Forestillingen ‘Så længe mit hjerte slår’ fortæller i teater og sang om John Mogensens liv. Den foregår et døgn på et værtshus i det indre København. Dér hvor han levede en stor del af sit liv. Gennem anekdoter, mindre optrin, sang og musik møder og stifter vi bekendtskab med flere af de personer, som inspirerede John Mogensen til mange af de hits, vi har hørt i radioen siden 70´erne. Ursula, Connie og Lille Kaj, for at nævne nogle.

‘Så længe mit hjerte slår’ er en teaterkoncert om John Mogensen. Så hvis du har lyst til at sidde på et værtshus og genopleve nostalgien omkring John Mogensens sange og hans liv, så er du velkommen, og så er det lige her på Taastrup Amatør Scene, det foregår.

Forestillingen er skrevet af Erik Thygesen.

Vi glæder os til at kunne invitere publikum ind til en vittig, rørende og musikalsk aften.

Forestillingen har premiere den 1. april 2022 og spiller på følgende datoer:

Forpremiere: 31. marts 2022 kl. 19.30
Premiere: 1. april 2022 kl. 19.30
Forestillinger: 2. april, 3. april, 6. april, 9. april og 10. april

Musicalen ‘Annie’

Annie Forskræp Logo
Når man hører sangen ”It`s the hard knock life”, kommer de fleste af os nok til at tænke på den lille rødhårede pige ved navn Annie. Og det er netop den lille forældreløse pige, I til november og januar kan opleve på Taastrup Amatør Scene i vores fortolkning af succesmusicalen ”Annie” fra 1977.

Handlingen foregår i USA i 1933 under Den Store Depression. Annie – en altid optimistisk og praktisk anlagt pige på 11 år – bliver udvalgt blandt de forældreløse piger på Børnehjemmet til at tilbringe julen hos mangemilliardæren mr. Warbucks. Han bliver så betaget af Annie, at han vil adoptere hende. Annie vil gerne finde sine rigtige forældre, og det lover mr. Warbucks at hjælpe med – sammen med FBI og præsident Roosevelt! Annies pludselige held modarbejdes dog af Annies værste plageånd, forstanderinden på Børnehjemmet og dennes bror.

Men hvorfor overhovedet tage en så gammel musical op? Har den overhovedet noget at sige os i dag – ud over, at det er en forestilling med masser af fantastisk musik? Det synes instruktør Niels Søndergaard i høj grad, at den har:

”Kender vi ikke alle det, at vi står i noget svært og bare har lyst til at opgive det hele? Her tænker Annie jo stik modsat. Hun må gå så meget igennem, men alligevel mister hun ikke troen på, at det hele nok skal gå, og hun har et gå-på-mod, som vi alle kunne lære noget af. Ung såvel som gammel.”

Forstillingen spiller i november 2019 og januar 2020. Billetter kan købes herunder.

Anbefalet alder: Fra 6 år.

Pigen med de røde seler

Pigen med de røde seler.
Kom og oplev Victorias rejse gennem magiske oplevelser og udfordringer. Taastrup Amatørscenes Børnegruppe sætter i foråret 2019 “Pigen med de røde seler” op. Dette er bestemt en oplevelse, du ikke vil være foruden!

Mød de to hekse, Citronella og Tusnelda, der sammen har planer om at lave en trylledrik, der kan få alle deres ønsker opfyldt. Dog er der lige én forhindring, som feriepigen Victoria kan hjælpe dem med – de mangler nemlig nogle ingredienser til drikken. Nu sendes Victoria ud på en lang rejse, hvor hun må overvinde sine frygter.
Kom og se, om det lykkes Victoria at gennemføre sin søgen, og om heksene får deres ønske opfyldt.

Forestillingen har premiere lørdag d. 16. marts 2019, og anden forestilling spilles søndag d. 17. marts 2019.

 

Bølle Bob

Bølle Bob

Bølle Bob
I foråret 2019 kan du synge med på de velkendte sange “Bob, Bob, Bølle Bob”, “Vi er ikke rigtig voksne” og “Åh, Smukke Sally”, når Taastrup Amatørscenes ungdomsgruppe indtager scenen med forestillingen “Bølle Bob”.

Gunnar Geertsens kendte musical er historien om drengen Bob, der sammen med de andre unge i byen kæmper med de udfordringer, der er i overgangen fra barn til voksen. De unge er altid friske på lidt ballade for at peppe stemningen i byen op. Alle er med, bortset fra Lisemette, som er klassens søde og artige pige. Det vil hun gerne ændre, så hun søger hjælp hos Bob, der er byens frækkeste dreng. Men opgaven bliver lidt af en udfordring for Bob, da Lisemette er alt for pligtopfyldende.

Foruden de unges egne problemer kæmper de også med den forstyrrede og altid forvirrede lærer fru Basse, som aldrig er til undervisningen, den flittige forretningskvinde Blom, som vil nedlægge lossepladsen, hvor de unges ven, Valde Underbid, bor, og den meget entusiastiske lokalfotograf Iversen, der vil gøre byens kvinder til fotomodeller.

Forestillingen spiller i den 23., 24., 29., 30. og 31. marts samt den 5., 6. og 7. april 2019.

Jul på slottet

Jul-på-slottet-WWW

”Det’ sør’me – det’ sandt – december.”

En enkelt sanglinje, og så har mange vist gættet titlen på årets juleforestilling på TAS: ”Jul på slottet”, der er baseret på DR’s klassiske julekalender.

Det er december, og slottets nisser glæder sig til jul. Men blandt menneskene er det småt med julestemningen. Riget er på fallittens rand på grund af en krig mod nabolandet Montanien, og freden kan kun sikres ved at betale kongens vægt i guld inden juleaften. Den luskede Grev Rapsenfuchs lægger skumle planer, hjulpet (eller hindret…) af sin fjogede nevø Junker Juchs, og alkymisten Astralius knokler i sit laboratorium for at lave guld. Og kongens datter, den skønne Miamaja, bliver venner med jægeren Valentin, der også gemmer på et par hemmeligheder.

Stykket spillede på teatret for fuldstændigt udsolgte huse i 2015, og dette års genopsætning beholder både dele fra den gamle forestilling og tilføjer nye ting. Skuespillerne er en god blanding af garvede nisser og hoffolk fra 2015 og en nye, friske kræfter, og teatrets dygtige scenefolk er i gang med at skabe en helt ny eventyrlig scenografi, som nisser og hoffolk kan boltre sig i.

Der er med andre ord god grund til at glæde sig til at se eller gense ”Jul på slottet” og nynne med på ”Det’ sørme – det’ sandt – december”, ”Morgensang”, ”Alkymistsang” og alle de andre hyggelige kalendersange.

Vi glæder os til at se jer!

Bestil billetter via nedenstående links

The Woman in Black

WomanInBlack-FB-Event

The Woman in Black’ handler om en ung advokat, Kipps, der bliver sendt fra London til en afsidesliggende landsby for at organisere en afdød kvindes papirer. Da han ankommer til byen, får Kipps ildevarslende meldinger fra indbyggerne, der har spærret deres børn inde for at beskytte dem mod en usynlig fjende. Noget er helt galt med det store, nu ubeboede dødsbo, og snart opdager Kipps, at spøgelset af en sørgende kvinde søger hævn.

‘The Woman in Black’ er både en roman af Susan Hill, et populært teaterstykke i London samt en film fra 1989. Men hvordan fortæller man en historie med kun to personer og et minimum af rekvisitter og kostumer? Hvordan skaber man det tidlige 1900-tal i en engelsk landsby, når vi befinder os i en teatersal i Høje-Taastrup-Kommune? Og hvordan gør man det kriblende og  gysende uhyggeligt? Vi håber, at de spørgsmål bliver besvaret, når de to talentfulde spillere giver sig i kast med fortællingen. Vi vil i hvert fald godt garantere, at de små nakkehår kommer til at stritte.

God fornøjelse!

Tine A. Rigét og Jette Thomsen

Instruktører

TAS_2018_Woman-plakat FINAL