Hamlet & co

Mega–gruppen opfører ‘Hamlet & co’.

En gruppe lærere og elever skal opsætte William Shakespeares tragedie ‘Hamlet’ som skoleteaterforestilling. De har ikke rigtig haft prøver nok, og en masse uheldige omstændigheder får indflydelse på forestillingens forløb.

Varighed cirka 1 time.

Spilleperiode foråret 2024.

Kom til audition på ‘Hodja fra Pjort’

Kom og tag med på et magisk eventyr på et flyvende tæppe fra Pjort. Gemmer der sig fx en Hodja, sultan, prinsesse, lommetyv eller tæppebanker i din mave, så er det lige dig, vi har brug for. Vi skal bruge børn og voksne i alle aldre. Og alle er velkomne, når vi holder audition den 6. og 7. april 2024. Du behøver ikke at have prøvet at stå på en scene før.

Om forestillingen:

Det er en musical af Sebastian – manden bag bl.a. Skatteøen og Pippi. Så der vil skulle synges og danses, men lad det ikke skræmme dig væk – for det skal du nok lære under prøverne. Instruktionen og koreografien er blevet lagt i hænderne på Jaqueline Lillevang og musikken på Silas Lillevang – begge var med, da vi på Taastrup Amatør Scene satte den store familiemusical ‘Pippi’ op i 2022/2023.

Om selve prøveforløbet:

Vi holder en enkelt læseprøve inden sommerferien 2024, hvor alle har mulighed for at hilse på hinanden og finde ud af, hvem der skal spille hvad.

Prøverne starter i august 2024 med to øvegange om ugen – mandag og onsdag i tidsrummet 19.00-22.00 – samt en weekend om måneden i tidsrummet 10.00-17.00.

I november 2024 har vi premiere, så der vil være forestillinger i november 2024 og januar 2025.

Tilmed dig audition:

Har du lyst til at komme til audition, så send en mail til tine@glholte.dk med følgende oplysninger:

 • Dit navn
 • Din alder
 • Din højde
 • Din stemmekategori (sopran, alt, bas, tenor) – hvis du kender den
 • Skriv lidt om dig selv og nævn gerne, hvis du har erfaring med teater, sang og/eller dans
 • Send et billede med

Svend, Knud og Valdemar

I foråret 2024 kan du opleve farcen ‘Svend, Knud og Valdemar’ på TAS.

Vi glæder os til at vise jer vores version af det store historiske kongedrama, som ender med Slaget på Grathe Hede i 1157. En forestilling, hvor alt kan gå galt – og gør det…

Stykket handler om det Piperske Teaterselskab. Selskabet er en omrejsende teatertrup, som har store ambitioner om at opføre det historiske drama ‘Svend, Knud & Valdemar’. Truppen har dog ikke rigtig talentet eller ressourcerne til et så ambitiøst projekt – skuespillerne glemmer replikkerne, flere medlemmer af truppen stikker af lige før forestillingen, og en af hovedkræfterne er konstant beruset – men forestillingen SKAL gennemføres.

Publikum får lov til at følge aktørerne på og bag scenen, mens de med stor entusiasme og stigende panik – mere end talent – kæmper sig gennem forestillingen og finder på de mest vanvittige løsninger på de mange problemer, de støder på undervejs.

Det er nok svært at undgå en smule medlidenhed med truppen, der kæmper en tilsyneladende håbløs kamp, men de absurde situationer vil fremkalde mange gode grin.

Forestillingen spiller 6 gange fra 26. april til 5. maj. Billetter kan købes via nedenstående links.

Hodja fra Pjort

I november 2024 og januar 2025 slår vi scenedørene op til den store familieforestilling ‘Hodja fra Pjort’.

‘Hodja fra Pjort’ er eventyret om drengen Hodja, der får et magisk tæppe af en gammel tæppemager. En ond og magtbegærlig sultan vil have fingre i tæppet, og sammen med pigen Smaragd må Hodja igennem mange prøvelser.

Musefælden

I London er der begået et mord. Flere kilometer væk dukker politiet op hos et ungt, nystartet hotelværtspar og deres gæster. Netop som politiet fortæller, at der er en morder iblandt dem, sner de for alvor inde – uden mulighed for at flygte. 

Og som sædvanlig hos Agatha Christie er alle gæster tjekket ind på hotellet med deres egne hemmeligheder i bagagen.  

TAS’ børn- og ungegruppe, Mega-gruppen, er klar til at fremføre det klassiske Agathe Christie katten-efter-musen-mysterie med dyb alvor og forløsende komiske indslag. 

På trods af at skuespillerne er mellem 12 og 21 år, er deres indlevelse og engagement helt i Agatha Christies ånd, og vi glæder os til at løse mordmysteriet sammen med jer.  

Vi har arbejdet i to skuespillerhold, så det bliver svært at vælge, hvilken forestilling man skal se – vi vil anbefale, at man ser en forestilling i begge weekender.  

Spilledatoer: 22., 23., 29. og 30. april 2023 kl. 15.00.

Billetpris: 50 kr.

Køb din billet her.

Repremiere: Så længe mit hjerte slår – En nat med John Mogensen

Glæd dig til september 2023, hvor vi igen slår scenedørene op til den vittige, rørende og musikalske forestilling om John Mogensen.

Vi kender ham nok alle sammen, men mest kender vi hans sange. ‘Så længe mit hjerte slår’ fortæller i teater og sang om John Mogensens liv. Den foregår et døgn på et værtshus i det indre København. Dér hvor han levede en stor del af sit liv. Gennem anekdoter, mindre optrin, sang og musik stifter vi bekendtskab med flere af de personer, som inspirerede John Mogensen til mange af de hits, vi har hørt i radioen siden 70´erne.

Spilledatoer:

Fredag 22.9 kl. 19.30: premiere

Lørdag 23.9 kl. 15.00

Søndag 24.9 kl. 15.00

Mandag 25.9 kl. 19.30

Onsdag 27.9 kl. 19.30

Torsdag 28.9 kl. 19.30

Fredag 29.9 kl. 19.30

Lørdag 30.9 kl. 15.00

Køb din billet her.

En ny sæson på TAS starter snart

Velkommen til en ny teatersæson på Taastrup Amatør Scene!

Vi glæder os til et år, hvor vi er tilbage i fulde omdrejninger og igen kan slå scenedørene op til en af de helt store familieforestillinger, når vi til oktober har premiere på Pippi.

I den nye sæson har vi besluttet at gennemføre en række ændringer på teateret. Først og fremmest opretter vi en ny gruppe for de 10-18+ årige. Dermed slår vi Børnegruppen og Ungdomsgruppen sammen til én, Ungdomsgruppen. Det gør vi bl.a. for at få en stor nok gruppe til at kunne gennemføre de lidt større forestillinger. Lederne af den nye gruppe er Sebastian, Alberte, Nanna og Elizabeth.

Den nye gruppe starter op torsdag d. 1. september og øver herfra hver torsdag fra kl. 18.30-20.30.

Husk altid at medbringe indesko og hårelastikker til teater samt snacks og væske til pausen.

Dernæst indfører vi et par nye regler for at gøre det at gå til teater til en god oplevelse for alle.

Afbud:

 • Hvis man er forhindret i at komme til teater, skal man ALTID melde afbud.
 • Afbud samme dag inden kl. 12. skal ske via SMS til 52883026
 • Afbud samme dag efter kl. 12 skal ske telefonisk til Alberte på tlf. 52883026
 • Ved forsinkelse gives kage næste gang.

Gentaget fravær uden afbud:

 • Ved fravær mere end 3 gange uden afbud betragtes man som udmeldt af teateret.
 • Medlemskab bliver desuden annulleret, hvis det konstateres, at der skyldes mere end 3 kvartalers kontingent.

Kommende forestillinger:

Vi planlægger at sætte en forestilling op i Ungdomsgruppen til april 2023. Nærmere præcist den 22., 23., 29., og 30. april 2023.

Når man siger ja til at medvirke i en forestilling, er det også vigtigt, at man møder op på de pågældende prøvedage. Derfor vil vi også sørge for, at I hurtigst muligt efter opstart på teateret modtager en prøveplan, så I kan reservere dagene for prøver, gennemspilninger, prøveweekender mv.

Vi glæder os til en ny sæson og en ny Ungdomsgruppe på teateret!

De bedste hilsner

Bestyrelsen på TAS

Se billederne fra den store familieforestilling – PIPPI

PREMIERE OKTOBER 2022

Nu kommer snart den gammelkendte historie om Pippilotte Viktualie Rullegardina Krusemynte Sørøverdatter Pip I Låget Langstrømpe – men tag det roligt, I kan bare kalde hende for Pippi. Det er musicaludgaven med Sebastians fantastiske musik, vi har kastet os over. Så der er garanti for en familieforestilling med fuld gang i den.

Det er den kendte historie, men vi har valgt at give den et twist på flere planer. Scenografien er ikke en klassisk Pippi-scenografi, og vi har indlagt en masse “væsener” i historien. Hvad det gør for forestillingen, må I købe billetter for at opdage. Ellers er det en klassisk Pippi-forestilling med masser af sjov, ballade og skøre indfald. Vi lover et hold af medvirkende, der vil give den fuld gas for, at I kan få en fantastisk tur i teateret.

I vil opleve den underskønne Carmencita lave akrobatiske numre på hesten Pajazzo. I vil opleve den fantastiske Stærke Adolf samt en formidabel sørøverdans. Vi prøver at holde styr på Hr. Nilsson, og Kling og Klang vil have helt styr på lov og orden i den lille by. Midt i det hele står Pippi med alle sine skøre påfund sammen med vennerne Tommy og Annika.

Som bonus vil der være gode råd om børneopdragelse og eksempler på MEGET artige børn. I kan roligt glæde jer til dette brag af en forestilling.

Forestillingen spiller i oktober og november 2022 samt januar 2023.

Billetpris: 95 kr.

Køb din billet her:

Så længe mit hjerte slår: En nat med John Mogensen

“Efter 7 magre år kommer der 7 fede. Og efter 7 fede år kommer der igen 7 magre år.”

Citatet stammer fra John Mogensen og er et godt billede på et liv fyldt med opture og nedture – og rigtig mange drukture. Vi kender ham nok alle sammen, men mest kender vi hans sange. Hvem er det egentlig, han synger om? Hvor har han fået sin inspiration fra, og hvad er det for et liv, han har levet?

Forestillingen ‘Så længe mit hjerte slår’ fortæller i teater og sang om John Mogensens liv. Den foregår et døgn på et værtshus i det indre København. Dér hvor han levede en stor del af sit liv. Gennem anekdoter, mindre optrin, sang og musik møder og stifter vi bekendtskab med flere af de personer, som inspirerede John Mogensen til mange af de hits, vi har hørt i radioen siden 70´erne. Ursula, Connie og Lille Kaj, for at nævne nogle.

‘Så længe mit hjerte slår’ er en teaterkoncert om John Mogensen. Så hvis du har lyst til at sidde på et værtshus og genopleve nostalgien omkring John Mogensens sange og hans liv, så er du velkommen, og så er det lige her på Taastrup Amatør Scene, det foregår.

Forestillingen er skrevet af Erik Thygesen.

Vi glæder os til at kunne invitere publikum ind til en vittig, rørende og musikalsk aften.

Forestillingen har premiere den 1. april 2022 og spiller på følgende datoer:

Forpremiere: 31. marts 2022 kl. 19.30
Premiere: 1. april 2022 kl. 19.30
Forestillinger: 2. april, 3. april, 6. april, 9. april og 10. april

Musicalen ‘Annie’

Annie Forskræp Logo
Når man hører sangen ”It`s the hard knock life”, kommer de fleste af os nok til at tænke på den lille rødhårede pige ved navn Annie. Og det er netop den lille forældreløse pige, I til november og januar kan opleve på Taastrup Amatør Scene i vores fortolkning af succesmusicalen ”Annie” fra 1977.

Handlingen foregår i USA i 1933 under Den Store Depression. Annie – en altid optimistisk og praktisk anlagt pige på 11 år – bliver udvalgt blandt de forældreløse piger på Børnehjemmet til at tilbringe julen hos mangemilliardæren mr. Warbucks. Han bliver så betaget af Annie, at han vil adoptere hende. Annie vil gerne finde sine rigtige forældre, og det lover mr. Warbucks at hjælpe med – sammen med FBI og præsident Roosevelt! Annies pludselige held modarbejdes dog af Annies værste plageånd, forstanderinden på Børnehjemmet og dennes bror.

Men hvorfor overhovedet tage en så gammel musical op? Har den overhovedet noget at sige os i dag – ud over, at det er en forestilling med masser af fantastisk musik? Det synes instruktør Niels Søndergaard i høj grad, at den har:

”Kender vi ikke alle det, at vi står i noget svært og bare har lyst til at opgive det hele? Her tænker Annie jo stik modsat. Hun må gå så meget igennem, men alligevel mister hun ikke troen på, at det hele nok skal gå, og hun har et gå-på-mod, som vi alle kunne lære noget af. Ung såvel som gammel.”

Forstillingen spiller i november 2019 og januar 2020. Billetter kan købes herunder.

Anbefalet alder: Fra 6 år.