Jul på slottet

Jul-på-slottet-WWW

”Det’ sør’me – det’ sandt – december.”

En enkelt sanglinje, og så har mange vist gættet titlen på årets juleforestilling på TAS: ”Jul på slottet”, der er baseret på DR’s klassiske julekalender.

Det er december, og slottets nisser glæder sig til jul. Men blandt menneskene er det småt med julestemningen. Riget er på fallittens rand på grund af en krig mod nabolandet Montanien, og freden kan kun sikres ved at betale kongens vægt i guld inden juleaften. Den luskede Grev Rapsenfuchs lægger skumle planer, hjulpet (eller hindret…) af sin fjogede nevø Junker Juchs, og alkymisten Astralius knokler i sit laboratorium for at lave guld. Og kongens datter, den skønne Miamaja, bliver venner med jægeren Valentin, der også gemmer på et par hemmeligheder.

Stykket spillede på teatret for fuldstændigt udsolgte huse i 2015, og dette års genopsætning beholder både dele fra den gamle forestilling og tilføjer nye ting. Skuespillerne er en god blanding af garvede nisser og hoffolk fra 2015 og en nye, friske kræfter, og teatrets dygtige scenefolk er i gang med at skabe en helt ny eventyrlig scenografi, som nisser og hoffolk kan boltre sig i.

Der er med andre ord god grund til at glæde sig til at se eller gense ”Jul på slottet” og nynne med på ”Det’ sørme – det’ sandt – december”, ”Morgensang”, ”Alkymistsang” og alle de andre hyggelige kalendersange.

Vi glæder os til at se jer!

Bestil billetter via nedenstående links

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.