Om teatret

Om TAS

I sin nuværende form blev Taastrup Amatørscene startet i 1976, og amatørerne holdt dengang til i Selsmoseskolens festsal, som med sine 340 tilskuerpladser var for stor til en amatørscene, og måtte deles med skolen og andre kommunale institutioner.

I 1983 flyttede TAS ind i den gamle biograf, Fredensvej 1, der blev bygget i 1928. I halvfjerdserne begyndte biografen at give underskud og måtte til sidst lukke. Kommunen overtog bygningen, som derpå stod tom et par år. I kommunen og i TAS var der initiativrige personer (bl.a. TAS’ daværende formand, Bjarne Moe), der via forhandlinger og stor gensidig tillid fik bragt livet tilbage i den gamle biograf.

TAS “lånte” bygningen på favorable vilkår og fik af kommunen bevilget et beløb til den omfattende ombygning fra biograf til teater.

Halvdelen af tilskuerpladserne blev fjernet, scene og skuespillergarderobe med toilet bag scenen etableredes. Operatørrummet blev omdannet til teknikrum, hvorfra man kunne betjene de nyopsatte lys- og lydanlæg. Trods ønsker om flere bygningsmæssige forbedringer gik TAS nu i gang med teaterarbejdet.

Mange stykker blev opført, og først efter en længere periode blev der tid til nyindretning af 1.salen (stuen og kombineret køkken og sminkerum) og renovering af toiletter i foyeren.

I samarbejde med kommunen lykkedes den udvendige istandsættelse af bygningen så flot, at TAS i 1992 modtog kommunens diplom herfor.

Det har været en stor lykke for TAS at få sit eget hus – et privilegium, men også en forpligtigelse til at bruge huset seriøst og fornuftigt til kulturelt og eksperimenterende teaterarbejde for børn, unge og voksne.

Der er kommet nyt liv i den gamle biograf.

Lukket for kommentarer.