“Jul på Slottet”

IMG 0916lille

Opført d. 14/11 – 13/12 2015

I november og december kan du møde den sprog-kringlede nisse Fimpe, den skønne prinsesse Miamaja, jægeren Valentin, en konge på slankekur og alle de andre kendte skikkelser fra DR’s ’Jul på Slottet’, når Taastrup Amatør Scene slår teaterdørene op til den klassiske forestilling.

”Det’ sørme – det’ sandt – de’cember. Den dejligste måned i nissernes land.”

Der skal ikke meget mere end disse strofer til, før de fleste af os mindes et kongerige i krig, en konge på slankekur, en jul der næsten bliver afskaffet, intriger, kærlighed og masser af julehygge og nisserier. Netop disse elementer er i centrum, når Taastrup Amatør Scene den 14. november har premiere på familieforestillingen ’Jul på Slottet’.

”Da jeg var ni år, sendte DR for første gang julekalenderen ”Jul på Slottet”, og jeg var solgt fra første afsnit. Derfor var det en rigtig stor glæde for mig, da Taastrup Amatør Scene valgte at sætte netop denne forestilling op med mig ved roret. Sammen med skuespillerne er jeg blevet kastet tilbage til barndommen og er igen blevet grebet af den dejlige historie,” siger instruktør Niels Søndergaard.

I ’Jul på Slottet’ tages vi med til et fattigt kongerige, der må betale krigsskadeerstatning til nabolandet Montania enten i form af kongens vægt i guld eller ved at gifte prinsesse Miamaja bort inden jul. Grev Rabsenfuchs forsøger at spolere planerne sammen med sin nevø Junker Juchs, mens nisserne – far Magnum, mor Trisse, deres søn Fimpe og onkel Mirko – der også bor på slottet, forsøger at hjælpe til med at sprede julestemning. Samtidig forelsker den skønne prinsesse Miamaja sig i den simple jæger Valentin.

Skuespillere i alle aldre står klar til at indtage de skrå brædder.

”’Jul på Slottet’ er årets store familieforestilling her på teateret. Vi kan endnu engang invitere inden for til et par timer i selskab med et hav af engagerede skuespillere, hvoraf nogle har stor erfaring på de skrå brædder, mens andre træder ind på scenen for første gang. Derudover står den også på et gensyn med Musikskolens elever, der leverer skøn musik, som man kun kan komme i julestemning af, og endelig er der et væld af frivillige bag scenen, som sørger for alt fra kulisser og kostumer til lys og lyd. Jeg håber, at publikum har lyst til at komme i julestemning sammen med os,” siger formand på Taastrup Amatør Scene Tine A. Rigét.

Tilbage er vist kun at sige:

Det’ sørme – det’ snart – det’ jul.

På glædeligt teaterkig!

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.